Är du redo för frihet på öppet vatten? Vill du ta kommandot bakom styret på en vattenskoter? Nu har du chansen – anmäl ditt intresse för vår kommande vattenskoterkurs som startar våren 2024!

Kursen är designad för att ge dig allt du behöver för att navigera vattenvägarna säkert och ansvarsfullt. Vi går igenom både teori och praktik, och du får lära dig allt från sjövett och säkerhetsrutiner till skötsel och underhåll av din vattenskoter.

Inga förkunskaper krävs och alla över 15 år är välkomna att anmäla sig. Kursen kommer att hållas i en vacker och lättillgänglig miljö, och våra erfarna instruktörer ser till att du får de kunskaper du behöver för att köra med självförtroende och respekt för naturen.

Antalet platser är begränsade, så vänta inte! Fyll i intresseanmälan redan idag för att säkra din plats. Vi kommer att återkomma med mer information om kursens exakta datum.
Platser: Stockholm, Göteborg, Gotland, Öland
Pris: 2999:-

Vår utbildning är både effektiv och spännande – perfekt för dig som älskar havet och vill lära dig att köra vattenskoter på ett snabbt och säkert sätt.

Från och med 2022 är förarbevis för vattenskoter ett lagkrav i Sverige, men med vår kurs kommer du att få ut så mycket mer av dina dagar på vattnet, oavsett detta krav.

Vår kurs sträcker sig över två intensiva, lärarledda dagar. Vi tror starkt på att detta format ger dig som elev bästa möjliga förståelse för både teori och praktik.

Kursen inkluderar praktisk teori, körutbildning och avslutas med ett prov. Målet är att du ska bli en säker och ansvarsfull förare – för din egen och andras skull.

Under utbildningen kommer du att lära dig allt från allmänt sjövett, navigering och underhåll av din skoter, till hur du hanterar olika situationer på vattnet på ett säkert sätt.

Våra erfarna och professionella instruktörer kommer att se till att du har roligt under kursen och att du utmanas på en nivå som passar just din erfarenhetsnivå.

Vi har flera olika modeller och märken av vattenskotrar tillgängliga. Vilket alternativ du får tillgång till kan variera beroende på vilken kurs och plats du väljer. Om du föredrar att använda din egen skoter är det självklart också ett alternativ!

Vi tillhandahåller all nödvändig säkerhetsutrustning, men du är välkommen att ta med egen flytväst och torrdräkt om du så önskar. Klä dig efter väderleken, och förbered dig på en lärorik och spännande tid tillsammans med oss!

Teori

Cirka 7 timmar, inklusive:

  • Vattenskoterns mekanik och elektronik
  • Sjövägsregler och sjövett
  • Hantering av nödsituationer
  • Miljöpåverkan och djurliv
  • Sjösättning och upptagning
  • Navigering och körteknik

Praktisk Utbildning med Vattenskoter

Cirka 3 timmar, inklusive:

  • Genomgång av säkerhetsutrustning
  • Låg- och högfartsmanövrering
  • Undanmanövrering och nödprocedurer

Teoriprov och Uppkörning

Cirka 2 tim. Efter godkänt prov utfärdar vi ett intyg som gör att du kan ansöka om ditt officiella förarbevis genom Transportstyrelsen.

Välkommen till en spännande vår med nya äventyr på vattnet. Anmäl ditt intresse idag!

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.